Serrapeptase

HET enzym dat helpt bij endometriose, verklevingen, Asherman, cysten & poliepen

– Door Rika Lukac –

Het belang van enzymen 

Enzymen zijn super belangrijk. Ze zorgen dat processen in ons lichaam sneller verlopen. Processen zoals bijvoorbeeld vertering, het remmen van ontstekingen en het opruimen van littekenweefsel werken bij de gratie van enzymen. Een deel van deze enzymen maakt je lichaam aan,  zo produceert je pancreas enzymen om je voeding te helpen verteren. Verder krijg je via je voeding enzymen binnen. Maar helaas veels te weining in de meeste gevallen. Alleen vers voedsel bevat enzymen. Als je voedsel kookt, in de magnetron opwarmt of  pasteuriseert (melk bv) worden de enzymen gedood. Voedsel in blik,  potjes & pakjes en sappen uit een fles of pak bevatten ook geen enzymen meer. Oplossing? Ga vaker aan de verse gemaakte smoothies en salades. En in sommige gevallen kan je – naast het aanpassen van je voeding – echt baat hebben bij het extra innemen van enzymen.

Vruchtbaarheid

Voor je vruchtbaarheid is het belangrijk dat je eileiders goed doorlaatbaar zijn zodat een eicel goed naar de baarmoeder kan geleid worden. Anders kan de innesteling nooit plaatsvinden. Obstructies in de eileiders kunnen ook mogelijk voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zorgen. Bij een onvervulde kinderwens wordt vaak de toegankelijkheid van je eileiders gecheckt in het ziekenhuis – het zogenaamde HSG onderzoek. Dit gebeurt door een contrast vloeistof in te spuiten via de baarmoedermond.
In je baarmoeder zelf is het belangrijk dat in de tweede helft van je cyclus het baarmoederslijmvlies voldoende opgebouwd kan worden zodat een bevrucht embryo zich kan innestelen. Is de basale laag van de baarmoeder beschadigd, door een curettage bijvoorbeeld (er is littekenweefsel), dan wordt het baarmoederslijmvlies minder goed opgebouwd. Verder is het belangrijk dat het baarmoederslijmvlies zo ontstekingsvrij mogelijk blijft. Ontstekingen zorgen namelijk voor meer vrije radicalen. Dat zijn agressieve deeltjes die schade kunnen toebrengen aan cellen en hun DNA, dus ook het DNA van een bevrucht embryo dat probeert in te nestelen. Is de schade niet te repareren dan wordt het bevruchte eitje afgestoten. In het geval van endometriose ben je al gevoeliger voor deze problematiek.
Enzymen die obstructies zoals poliepen, cysten of littekenweefsel helpen opruimen en ontstekingsreacties helpen dempen kunnen dus een belangrijke rol spelen in het gezond houden van je baarmoeder en eierstokken.

Serrapeptase

Serrapeptase is zo een enzym. Het wordt een ‘wonder enzym’ genoemd omdat het afvalstoffen opruimt en ontstekingsreacties remt maar gezond weefsel ongemoeid laat. Je lichaam maakt dit enzym helaas zelf niet aan. Het is per toeval ontdekt bij de zijderups. Als de zijderups een vlinder wordt, moet hij door de harde cocon naar buiten. Hiervoor gebruikt de vlinder serrapeptase. Vroeger werd serrapptase als supplement gemaakt uit de zijderups. Tegenwoordig gelukkig niet meer. Serrapeptase in de zijderups komt tot stand door een bacterie, de serratio-15 bacterie. Deze bacterie wordt tegenwoordig in het lab op de kweek gezet en daaruit worden de serrapeptase enzym supplementen gemaakt.
Wat zo bijzonder is aan serrapeptase is dat het, behalve dat het een ontstekingsremmend enzym is, het alleen niet-levende weefsels zoals littekenweefsel of bloedklonters of bijproducten van ontstekingen opruimt. Daarom is het een uitstekend middel om in te zetten in het geval van:
  • Verklevingen van van de eierstokken
  • Verklevingen van je baarmoeder (Asherman)
  • Endometriose
  • Cysten in de eierstokken of baarmoeder
  • Zogenaamde ‘chocolade’ cysten
  • Poliepen in de baarmoederwand
  • Een vleesboom in je baarmoeder

Omdat het een natuurlijke ontstekingsremmer is, is het een effectief en veilig alternatief voor de gangbare anti-inflammatoire middelen. Het kan dus als een natuurlijke, veilige pijnstiller gebruikt worden. Maar Serrapeptase heeft een veel bredere werking dan dat. Het vermindert ook:

pijnlijke, gezwollen en harde borsten bij vrouwen met mastitis (borstontsteking), pijn en zwelling na een operatie, de symptomen van neus-, keel- en oorinfecties en versnelt het genezingsproces, slijmvorming en hoesten bij mensen met chronische longaandoeningen, zoals bronchitis en longemfyseem, de symptomen van carpaaltunnel syndroom. Verder het is een veelbelovend middel gebleken bij ontstekingsziektebeelden zoals artritis, fibromyalgie, & spastische darm en migraine.

Dosering

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 80.000 SPU. Een merk dat ik goed vind is Serrapeptase van Nutrimedix omdat er ook natuurlijke inuline in de capsule zit. (Inuline verhoogt de effectiviteit van het supplement). Neem hiervan 2 x 2 capsules per dag.

Bijwerkingen

Van serrapeptase zijn geen bijwerkingen bekend behalve dat het je bloed iets verdund. Raadpleeg dus je arts als je al bloedverdunners gebruikt. Er zijn geen onderzoekingen gedaan naar veiligheid bij zwangerschap en borstvoeding, daarom wordt het afgeraden bij zwangerschap. Veel sites claimen dat het juist goed is wanneer je zwanger bent en miskramen voorkomt. Als je twijfelt, raadpleeg je arts of neem het zekere voor het onzekere en stop met dit enzym wanneer je zwanger bent.

Voeding aanpassen!

Alleen een supplement slikken gaat wel wat zoden aan de dijk zetten, maar wil je maximaal resultaat, pas dan ook je voeding aan! Vermijd teveel snelle koolhydraten (brood, koekjes, snoep, pizza, pasta), eet tenminste 400gr groenten per dag en vermijd ontstekingsbevorderende vetzuren zoals chips, gefrituurde voeding, magarines en alles waar margarines inzit.  Zie het boek Innesteling.

Het supple Bijna Zwanger Pakket

In mijn praktijk werk ik met deze 3 producten als basis aanvulling voor het zwanger worden. Het pakket bestaat uit een multi met actieve B's, een anti-oxidanten complex en DHA als algenolie capsules.

Boek Innesteling

Wat kan je zelf doen om sneller zwanger te worden of als je vruchtbaarheidsproblemen hebt? De inhoud van dit boek is helder, vernieuwend en evidence-based. Met behulp van een handig yoga- & voedingsstappen-plan weet je wat je allemaal kan doen. #1 bestseller op bol.com.

Fit for Fertility© cursus

Verhoog je vruchtbaarheid. In deze 2-daagse cursus (oa A'dam) leer je een dagelijks fertiliteits-yoga programma, alles over vruchtbaarheid & voeding en hoe je innesteling, eicel- & spermakwaliteit kan verbeteren. Inclusief een persoonlijk 1-1 telefonisch consult op basis van je intake.

Fit for Fertility© online yoga

In 11 video's leer je hoe je je vruchtbaarheid kan verbeteren: ontspannings-oefeningen; oefeningen voor een betere doorbloeding van je bekken en meer hormonale balans; en yoga & visualisaties om opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens. 

error: Content is protected !!

NIEUWSBRIEF

Ja, ik ontvang graag gratis downloads, recepten en vruchtbaarheidsinfo

Gelukt! Je staat op de lijst. Check je spambox als je niet dadelijk een email van ons ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility

Mini cursus

Ja, ik schrijf me graag in voor deze gratis cursus.

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.