Against all odds

…toch (natuurlijk) zwanger.

LES 10

Ik heb vaak mensen in mijn cursus die van hun fertiliteitsarts te horen gekregen hebben dat ‘het einde oefening’ is om met eigen eicellen zwanger te worden. “Te slechte eicelkwaleit, mevrouw, u kunt beter eiceldonatie overwegen.” Dan krijgt het vertrouwen in je lichaam een behoorlijke klap. Dat was ook het geval bij Nathalie. Haar man had ook nog eens slecht zaad. Met haar permissie publiceer ik hun verhaal.

By the way, de dame in kwestie is Belgisch en vlaamse ‘regels’ zijn Hollandse menstruaties :-), haar email heb ik 1-1 overgenomen:

“Goedemorgen Rika! Even een (fantastische!) update. Wij gingen in maart naar een andere arts voor een tweede opinie; dit na het gesprek met onze dokter in januari met het teleurstellend nieuws dat de eicelkwaliteit heel slecht is, de voorraad eicellen miniem is, de pre-menopauze voor de deur staat en dat we echt beter konden gaan denken aan eiceldonatie… De behandeling die de tweede arts voorstelde, klonk aanvaardbaar maar wij hadden beiden geen goed gevoel bij hem. Dus begin april hadden we opnieuw een afspraak bij onze dokter om te zien wat de opties waren. We hadden een heel goed gesprek en beslisten die avond onze arts te volgen en te gaan voor een “Managed Natural Cycle.” Een traject zonder stimulatie waarbij alleen op het einde een beetje hormonen worden ingespoten.

Na een “pauze” van 3 maanden (met yoga en aangepast dieet), was het nog een kwestie van een paar dagen voor mijn cyclus weer zou starten; We aten sowieso al vrij gezond en zoveel mogelijk biologisch maar sinds de cursus drink ik geen koffie meer, at ik niks van snelle koolhydraten, bijna geen zuivel meer (af en toe eens geitenkaas of mozzarella), elke morgen smoothie met eiwitpoeder, elke middag zelfgemaakte soep en een slaatje met garnalen, zalm, tonijn, kip,ei, mozzarella, … en als avondmaal vooral vis of kip met groenten. Mijn man zag het niet zitten om zijn koffie met melk, brood, kaas en yoghurt te laten bij het ontbijt, maar ’s middags gaf ik hem soep mee en een slaatje en ’s avonds at hij mee met mij. (Af en toe kreeg hij een bord spaghetti… :-)) De kwaliteit van zijn sperma was namelijk alles behalve top; zijn sperma was te weinig beweeglijk en we zouden op natuurlijke manier nooit zwanger geraken. Aldus onze arts.

Enfin, zaterdag, 9 april zouden we van start kunnen gaan met een nieuw traject. Zaterdag geen regels (menstruatie), ok dan wordt het zondag… Zondag nog niks (vreemd want ik ben normaal heel regelmatig, beginnen zoeken op internet naar de eerste symptomen van zwangerschap en ik had er wel verschillende…). Maandag weer niet; zou ik echt zwanger zijn? Mijn man (de meest nuchtere van ons 2): “Blijf maar met je 2 voeten op de grond hé, hier is vast een andere verklaring voor!” Dinsdagmorgen nog niet en dan deden we een test: 2 streepjes kleurden op, 1 heel donker, het ander eerder licht… Twijfel; zwanger of niet? Dinsdagavond een andere test gaan halen en woensdagmorgen opnieuw getest: een kruisje, opnieuw 1 streepje heel duidelijk, het ander minder. De tweede test in het doosje was overduidelijk; een kruisje :-) Vol ongeloof gebeld naar de huisarts maar daar kon ik pas ’s avonds terecht dus dan maar ineens naar spoed om bloed te laten trekken. En dan kwam het telefoontje van het UZ met de melding: “Proficiat mevrouw, u bent zwanger!” Totaal van mijn melk; het is nog steeds aan het binnen sijpelen…. ’t Is allemaal nog heel pril natuurlijk: 1 maand zwanger en dit op natuurlijke manier! Spannend! Superblij!

Ik ben zooooooo blij dat ik me niet kon verzoenen met eiceldonatie nadat onze arts zei dat mijn eicellen zo slecht van kwaliteit waren, dat ze ons zelf met icsi slechts een uiterst geringe kans op zwangerschap gaven… en dat ik in mijn zoektocht naar antwoorden bij jouw boek en cursus terecht kwam! De yoga oefeningen deed ik trouw. Na de intake namen we beiden ook de door jou aanbevolen supplementen. En het heeft gewerkt! We zijn zwanger en vinden het nog steeds ongelofelijk dat het op natuurlijke manier kwam. Als alles goed verloopt bevallen we half december van een kleine spruit :-). Dank voor al je goede advies, Rika!

(Nathalie is bevallen van een dochtertje).

Expert tip.

In mijn praktijk werk ik met 3 producten als basis voor zowel man als vrouw. Een multi met actieve B’s, een anti-oxidanten complex en DHA als algenolie capsules. Daarmee krijg je alle stoffen die nodig zijn voor je vruchtbaarheid binnen.

Boek Innesteling

Wat kan je zelf doen om sneller zwanger te worden of als je vruchtbaarheidsproblemen hebt? De inhoud van dit boek is helder, vernieuwend en evidence-based. Met behulp van een handig yoga- & voedingsstappen-plan weet je wat je allemaal kan doen. #1 bestseller op bol.com.

Fit for Fertility© cursus

Verhoog je vruchtbaarheid. In deze 2-daagse cursus (oa A'dam) leer je een dagelijks fertiliteits-yoga programma, alles over vruchtbaarheid & voeding en hoe je innesteling, eicel- & spermakwaliteit kan verbeteren. Inclusief een persoonlijk 1-1 telefonisch consult op basis van je intake.

Fit for Fertility© online yoga

In 11 video's leer je hoe je je vruchtbaarheid kan verbeteren: ontspannings-oefeningen; oefeningen voor een betere doorbloeding van je bekken en meer hormonale balans; en yoga & visualisaties om opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens. 

error: Content is protected !!

NIEUWSBRIEF

Ja, ik ontvang graag gratis downloads, recepten en vruchtbaarheidsinfo

Gelukt! Je staat op de lijst. Check je spambox als je niet dadelijk een email van ons ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility

Mini cursus

Ja, ik schrijf me graag in voor deze gratis cursus.

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.