Opleiding tot Fit for Fertility©

Yoga Coach

.

  • Waar: omgeving Arnhem
  • Data: 6 maandagen: 17 sept; 1, 8 en 29 okt; 12 en 26 nov 2018 van 10u30 tot 16u.
  • Kosten: 750 ex BTW; incl filmpjes, boek Innesteling, syllabus en ‘n heerlijke vega lunches
  • Voorwaarde: je bent al gediplomeerd yogadocent 

Wat leer je?

Alles over hormonen en hoe je (nieuwe) yogareeksen kan inzetten om meer balans te creeren. Je leert specifieke oefeningen die ondersteunend werken bij hormoonklachten en verlaagde vruchtbaarheid. Er wordt uitgelegd hoe de oefeningen werken en waarom, wat eventuele contra-indicaties zijn (bv bij klachten als endometriose, PCOS of na een terugplaatsing) en wat aanpassingen kunnen zijn. Aan bod komen bekkenopeners, oefeningen die inwerken op de klieren, de endocriene zonnegroet, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, affirmaties en visualisaties die een grotere hormonalen en emotionele balans creëren. Elke ochtend starten we met theorie, de rest van de dag doen we yoga gerelateerd aan de theorie.

INHOUD CURSUS:

DOELGROEP
Je leert je doelgroep kennen en welke vruchtbaarheidstrajecten er zijn (IUI, IVF, ICSI, KID, etc.), welke veelgebruikte termen je zal tegenkomen (PCOS, AMH, FSH, LH etc.) en wat emotioneel en mentaal speelt bij je doelgroep.

FYSIOLOGIE & ANATOMIE

  • Stress reductie en verhogen van vruchtbaarheid gaan hand in hand. Wat is stress fysiologisch? Welke klieren spelen hierin een grote rol? Wat zijn oorzaken van stress (behalve emotionele stress) en hoe beïnvloedt het vruchtbaarheid? Welke yogareeksen kan je inzetten?
  • Oestrogeendominantie en de rol van een overbelaste lever. Wat is het, hoe werkt het en welke yogareeksen kan je inzetten?
  • Darmproblemen en vruchtbaarheid. Slechte vertering en een ondermaatse darmflora hebben invloed op vruchtbaarheid. Hoe werkt het en welke yogaoefeningen kan je inzetten?
  • Bloedsuikerspiegelproblemen (insulineresistentie) en vruchtbaarheid. Hoe werkt het en welke yogareeksen kan je inzetten?

MINDSET

Epigenetisch speelt mindset een grote rol, zeker bij niet kunnen zwanger worden. Wat je denkt en voelt heeft invloed op de expressie van je DNA. Je leert hoe dit werkt en welke specifike yoga oefeningen en affirmaties je kan inzetten. We gaan een hele dag hiermee aan de slag.

 .

Examen

Je krijgt een fictieve case studie waarvoor je een 1-1 yogalessenplan uitwerkt. Tijdens de opleiding maak je hiermee een start. Ik verwacht ook dat je thuis met 2 kinderwensers aan de slag gaat in 3 prive sessies en daar een verslag van maakt.  Je wordt hierin persoonlijk door mij begeleid (telefonisch). De laatste dag wordt er examen afgenomen. Je presenteert dan je casestudies en lessenplan, en je gaat een stukje van de geziene oefeningen doceren aan de groep.

GESLAAGD! Als je geslaagd bent krijg je het Fit for Fertilty Yoga Coach certificaat. Ik voeg je dan ook toe aan de besloten FB groep voor Fit for Fertilty yoga docenten. Je krijgt de lessenplannen van je medestudenten en hulpmiddelen om je fertiliteitsyoga lessen te promoten: oa digitale postertemplates met het Fit for Fertility logo erop.

 .

.

Wat kan je je studenten bieden na afloop van de opleiding?

Het is de bedoeling dat je na deze opleiding in staat bent vrouwen met een kinderwens handvaten te geven om meer in balans te komen, dieper te kunnen ontspannen en het vertrouwen te herwinnen in hun lichaam en het proces van zwanger worden. Hetzij door middel van wekelijkse yogalessen of 1-1.

Hoewel de nadruk ligt op vruchtbaarheid zijn de yogareeksen ook geschikt voor vrouwen in de overgang of vrouwen die kampen met hormonale klachten. Doordat we fysiologisch ingaan op hoe het lichaam werkt en met welke specifieke yoga je systemen zoals het regelen van de bloedsukerspiegel, darmen, lever en hormonen kan ondersteunen kan je wat je geleerd hebt veel breder inzetten dan alleen aan kinderwensers.

 .

Inschrijven

Er is plek voor 9 deelnemers. De yogastudio is goed bereikbaar ligt op 5 min lopen van het station Wolfheze. Als je wil deelnemen, graag een e-mail sturen naar rikaonline@icloud.com met daarin je naam en bedrijfsgegevens: adres, BTWnr & telefoonnummer. Je krijgt dan de factuur per email waarvan je € 150,- overmaakt als aanbetaling. Na overmaking van de aanbetaling is je plek gereserveerd.

het rest bedrag van de factuur dient 6 weken voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Bij afmelding voor de opleiding na inschrijving ben je het inschrijvingsbedrag kwijt (buitengewone omstandigheden uitgezonderd). Bij afmelden vanaf 4 weken voor aanvang van de cursus wordt 30% van het cursus bedrag in rekening gebracht.

 

error: Content is protected !!

NIEUWSBRIEF

Ja, ik ontvang graag gratis downloads, recepten en vruchtbaarheidsinfo

Gelukt! Je staat op de lijst. Check je spambox als je niet dadelijk een email van ons ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility

Mini cursus

Ja, ik schrijf me graag in voor deze gratis cursus.

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.