Fit for Fertility online cursus

Deze mini cursus is gratis. Vul je email adres in en ontvang het wachtwoord voor onderstaande lessen en nog meer nuttige tips:  

VRAAG WACHTWOORD AAN

Welkom! Wat goed dat je je inschreven hebt! Met je wachtwoord (zie boven) kan je alle lessen bekijken. Gewoon op ‘LEES VERDER’ klikken. Neem de lessen stap voor stap door. De stof wordt namelijk opgebouwd. Ik wens je veel succes toe!

Waarom de buurvrouw die zooi eet wel zwanger wordt en jij niet.

Over de buurvrouw. Die WEL zwanger wordt. En ongezond eet en leeft. Heel frusterend. En niet eerlijk, zeg nu zelf. Hoe kan dat nu? Het antwoord ligt in je DNA. En de oplossing bij je ‘epigenen’. De epigenen beïnvloeden het aflezen van het DNA. Die heb je zelf in de hand. Dat is dan weer het goede nieuws als jouw blauwdruk minder gunstig is naar vruchtbaarheid toe…

3 belangrijke bouwstoffen voor een goede innesteling.

 Je DNA je is je blauwdruk (de hardware), maar de expressie van je DNA (de programma’s die draaien) kan je beïnvloeden door te zorgen dat je de juiste bouwstoffen in je voedingspatroon hebt. Hierdoor kan je foutjes (snips) in je DNA omzeilen en je vruchtbaarheid vergroten. Maar welke stoffen zijn nu belangrijk in het licht van je vruchtbaarheid en innesteling?

De vierde bouwstof voor je vruchtbaarheid.

Chronische stress kan aanleiding geven tot mini-ontstekingen op celnivau. Dit geeft weer aanleiding tot celschade aan oa spermacellen, eicellen of een innestelend embryo. In de vorige les had je al geleerd welke bouwstoffen ontstekingen dempen. Maar er is nog iets anders dat je kan doen. Uit een metareview van 18 onderzoeken met in totaal 846 deelnemers blijkt dat …

Op de kop

DE ideale oefening om te doen na een terugplaatsing. Of elke avond voor het naar bed gaan, voor het verbeteren van baarmoederslijmvlies- en eicelkwaliteit. Deze houding en ademhaling brengt je hele systeem tot rust. Hierdoor daalt de productie van de NF-kB stofjes waardoor er veel minder ontstekingsbevorderende cytokinen in je bloed gaan circuleren.

Over stresskopjes en het COMT-gen

Als je weet dat je iemand bent die snel stresst of snel op ‘aan’ staat dan kan dat te maken hebben met een Snip, of een ‘foutje’ in je DNA, nl bij het COMT gen. Daardoor ga jij sneller dan anderen stresshormonen produceren. Handig in de oertijd als je je uit de voeten moest maken voor een leeuw. Minder handig in deze tijd, als je zwanger wil worden. Leren ontstressen is voor jou dan 2x zo belangrijk.

Omdat ie zo belangrijk is: de Diepe fertility ontspanning:

Dhea, Melatonine & vruchtbaarheid

Als je zwanger wil worden is voldoende DHEA en melatonine super-belangrijk. Uit DHEA maakt een man testosteron aan, nodig voor spermaproductie, en een vrouw oestrogeen, nodig voor oa eicelrijping. Melatonine zorgt voor een diepe slaap en stuurt het groeihormoon aan dat mede zorgt voor oa uitrijping van het baarmoederslijmvlies zodat een innesteling succesvol kan verlopen.

Magnesium, magnesium, magnesium!!

Magnesium zit in elke cel, reguleert maar liefst 325 processen en is HET anti-stress mineraal bij uitstek. Het zorgt oa voor de ontspanning van spieren (ook je baarmoeder!) en van je hersenen. Maar stress ‘vreet’ magnesium. Dus mensen die stress gevoelig zijn of chronisch druk zijn komen vaak magnesium tekort en worden dan nog gevoeliger voor stress… Een vicieuze cirkel, tenzij je bijsupleert.

Het belang van insulinegevoeligheid

Een bloedsuikerspiegel die de hele dag heen en weer schiet levert je lichaam enorme stress op. Behalve dat je cellen geleidelijk aan steeds meer insulineresistent worden doordat je vijf of meer eetmomenten op een dag hebt, verhoogt het ook de ontstekingsgevoeligheid van je lichaam. Dit kan negatieve invloed hebben op de eicel- en spermakwaliteit en innesteling.

De 'F' van F*ck en Fertility

Misschien herken je het. Je ziet een zwangere buik of een jonge moeder met baby en je krimpt in elkaar. Alles in je schreeuwt “F*ck, NEE, wegwezen hier.” En tegelijkertijd is het je allergrootste wens. Eigelijk zou je juist “JAAA” moeten zeggen. “Ja” tegen elke zwangere buik en baby. Want dat is wat je zelf het allerliefste wil.  Maar omdat jouw buik leeg blijft is dat moeilijk…

Against all odds...

De les van vandaag? Never give up…
Ik heb vaak mensen in mijn cursus of praktijk die van hun fertiliteitsarts te horen hebben gekregen dat het einde oefening is om met eigen eicellen zwanger te worden. Ook Nathalie, een van mijn cursisten had een slechte eicelkwaliteit. En de zaad kwaliteit van haar man was ook niet al te best. Hier lees je hun verhaal:

Boek Innesteling

Wat kan je zelf doen om sneller zwanger te worden of als je vruchtbaarheidsproblemen hebt? De inhoud van dit boek is helder, vernieuwend en evidence-based. Met behulp van een handig yoga- & voedingsstappen-plan weet je wat je allemaal kan doen. #1 bestseller op bol.com.

Fit for Fertility© cursus

Verhoog je vruchtbaarheid. In deze 2-daagse cursus (oa A'dam) leer je een dagelijks fertiliteits-yoga programma, alles over vruchtbaarheid & voeding en hoe je innesteling, eicel- & spermakwaliteit kan verbeteren. Inclusief een persoonlijk 1-1 telefonisch consult op basis van je intake.

Fit for Fertility© online yoga

In 11 video's leer je hoe je je vruchtbaarheid kan verbeteren: ontspannings-oefeningen; oefeningen voor een betere doorbloeding van je bekken en meer hormonale balans; en yoga & visualisaties om opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens. 

NIEUWSBRIEF

Ja, ik ontvang graag gratis downloads, recepten en vruchtbaarheidsinfo

Gelukt! Je staat op de lijst. Check je spambox als je niet dadelijk een email van ons ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility

Mini cursus

Ja, ik schrijf me graag in voor deze gratis cursus.

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.