Rol je yogamat uit, of ga lekker op je bed liggen en geniet van deze Diepe Fertility Ontspanning.

In yoga-land heet de houding voor de diepe ontspanning savasana, vertaald, de lijkhouding. (De ultieme vorm van relaxed zijn :-).) In deze houding lig je op je rug – je armen naast je, handpalmen naar boven. Je hoofd ligt NIET op een kussen. Je benen zijn uitgestrekt, iets uit elkaar en ontspannen. Zo lig je tijdens het eerste deel.

Voor het tweede deel van deze ontspanning trek je je benen op met de voetzolen tegen elkaar. Dan lig je in de Godinnenhouding. (veel mooiere benaming, toch?) Je handen liggen ter hoogte van je baarmoeder. Leg eventueel een kussen onder je knieen.

Waarom diepe ontspanning zo belangrijk is…

.
Diepe ontspanning of meditatie schakelt de stress respons van je lichaam af. Het is bewezen dat diepe ontspanning cortisol spiegels tot 47% doet dalen!

Soms draaf je de hele dag door maar op het einde van de dag, ook al is de druk van het vat, staat je lichaam nog steeds op ‘hyper-alert’. Dit heeft een verhoogde cortisol productie tot gevolg. En als je cortisol verhoogd aanmaakt, is dat niet handig voor je vruchtbaarheid. Het creëert hormonale disbalans. Hoe meer cortisol je aanmaakt, hoe minder progesteron er overblijft voor goede eicelrijping, een eventuele innesteling en zwangerschap. (In het boek en live cursus ga ik hier uitgebreid op in.)

  • Diepe ontspanning bevordert de productie van DHEA, het hormoon wat je jong en flexibel houdt en zorgt voor voldoende productie van voortplantingshormonen. Het wordt ook wel het anti-veroudering hormoon genoemd. In Amerika en Duitsland wordt DHEA standaard voorgeschreven aan vrouwen met een lage eicel reserve (= lage AMH-waarden).
    Uit onderzoek blijkt dat ontspanning en meditatie ervoor zorgt dat dit hormoon weer toeneemt. In een experiment met 45 jarige mannen bleek na 3 maanden oefenen met bewust ademhalen en ontspannen, dat zij 23% meer van het DHEA hormoon hadden dan niet-beoefenaars. Bij vrouwen was het verschil veel groter. Het hormoon verhoogde met 44%.
  • Diepe ontspanning bevordert je melatonine productie van 98% tot 300%. De rijping en kwaliteit van de eicel wordt door melatonine bevorderd door activatie van hormonen en door vermindering van oxidatieve schade aan de moleculen in de follikelvloeistof. Melatonine beschermt eicellen en zaadcellen tegen schade door zuurstof- en stikstofhoudende reactanten en vermindert daardoor de kans op het doorgeven van afwijkingen aan de volgende generatie. Melatonine speelt ook een belangrijke rol bij conceptie, oftewel het bevruchten van een eicel.

Boek Innesteling

Wat kan je zelf doen om sneller zwanger te worden of als je vruchtbaarheidsproblemen hebt? De inhoud van dit boek is helder, vernieuwend en evidence-based. Met behulp van een handig yoga- & voedingsstappen-plan weet je wat je allemaal kan doen. #1 bestseller op bol.com.

Fit for Fertility© cursus

Verhoog je vruchtbaarheid. In deze 2-daagse cursus (oa A'dam) leer je een dagelijks fertiliteits-yoga programma, alles over vruchtbaarheid & voeding en hoe je innesteling, eicel- & spermakwaliteit kan verbeteren. Inclusief een persoonlijk 1-1 telefonisch consult op basis van je intake.

Fit for Fertility© online yoga

In 11 video's leer je hoe je je vruchtbaarheid kan verbeteren: ontspannings-oefeningen; oefeningen voor een betere doorbloeding van je bekken en meer hormonale balans; en yoga & visualisaties om opnieuw vol vertrouwen in het leven te staan met je kinderwens. 

error: Content is protected !!

NIEUWSBRIEF

Ja, ik ontvang graag gratis downloads, recepten en vruchtbaarheidsinfo

Gelukt! Je staat op de lijst. Check je spambox als je niet dadelijk een email van ons ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility

Mini cursus

Ja, ik schrijf me graag in voor deze gratis cursus.

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.