Fit for Fertility Cursus

Ben je verlaagd vruchtbaar en wil je weten wat je er zelf kan aan doen?
In deze 2 of 3-daagse cursus (4 dagdelen) voor max 14 vrouwen leer wat nu precies de impact van chronische stress kan zijn op je vruchtbaarbaar en hoe je die stress-as opnieuw tot rust kan brengen. Je leert ook welke voedingsstoffen belangrijk zijn voor een goede eicel-  & spermakwaliteit en hoe je innesteling kan bevorderen. Verder leer je ontstress-technieken en een dagelijks yogaprogramma zodat je meer ontspannen in het leven kan leren staan met je kinderwens. Je partner is welkom op dag 2 voor het voedingsdeel (gratis). Je krijgt ook persoonlijk advies. De cursussen worden gegeven in Amsterdam door Rika Lukac, auteur van het boek ‘Innesteling’, en in Ekeren (bij Antwerpen) door Silke Desaever en Leen Geers, beiden zijn opgeleid door Rika.  Hier kan je ervaringen van ex-cursisten lezen.

Voor wie?

Samen met maximaal 12 andere dames ga je aan de slag. We gaan ontspannende yoga doen, en je leert wat je praktisch kan doen met voeding en lifestyle om meer grip op je vruchtbaarheid  te krijgen.In de ochtend van tweede lesdag is je man ook welkom. We hebben het dan over hoe voeding van invloed kan zijn op de eicel en spermakwaliteit en welke veranderingen in je voedingspatroon en welke supplementen je kunnen helpen. De ochtendsessie waar je man bij mag zjn duurt ongeveer 2,5u. De sessie in de middag van dag 2 is enkel met de dames.

Wanneer start je het beste met de cursus?

Het duurt minimum 3 maanden voordat aanpassingen in je voedingspatroon of supplementen hun uitwerking hebben. Hoe sneller je begint, hoe beter dus. Zit je middenin een traject tijdens de cursus? Geen probleem, je krijgt dan tips wat belangrijk is na de terugplaatsing en in de wachtweken.

Wat leer je?

**** Fertiliteitsyoga & alles over voeding & vruchtbaarheid

J e leert yogareeksen waarmee je dagelijks aan de slag kunt: Een reeks die bestaat uit fertiliteitsyoga die je bekken opent & spanningsvrij maakt en een betere doorbloeding van alle voortplantingsorganen stimuleert; Verder leer je een fertility zonnegroet waarbij je specifiek focust op je klieren. Deze reeks brengt hormonale balans. De avondreeks brengt vooral ontspanning door het loslaten van mentale, fysieke en emotionele stress en helpt je om (opnieuw) je lichaam te vertrouwen. We gaan ook aan de slag met een hele mooie, zachte yoga reeks met visualisaties en affirmaties zodat je je lichaam weer beter leert vertrouwen en het interne saboterende stemmetje makkelijker het zwijgen kan opleggen… ;-) De yogaoefeningen zijn zeer toegankelijk en worden indien nodig voor je aangepast. Je hebt absoluut geen yoga ervaring nodig!

W at je eet heeft invloed op je fysiologische balans, op je energie niveau en op je gevoel van ontspanning. Op cel- en DNA niveau kan interne stress ontstaan door verkeerde voedingspatronen. Je leert welke stoffen nodig zijn voor het verbeteren van eicelkwaliteit & spermakwaliteit, wat er nodig is voor een goede innesteling en wat belangrijk is om een eventuele miskraam te voorkomen. Je leert welke aanpassingen je kan doorvoeren, welke supplementen je eventueel kan toevoegen aan je dieet en hoe je boodschappenlijst er ‘vruchtbaarheids-vriendelijker’ uit komt te zien. We gaan ook fertility smoothies maken en proeven. Indien van toepassing bij mensen in de groep hebben we het ook over endometriose, PCOS, verlaagde eicel reserve (AMH), etc. en wat je eraan kan doen.

Het is te ver weg voor me, wat biedt je nog aan?

Het yogadeel van de cursus staat online in de vorm van een cursus (85 euro). Klik hier.

Wat vonden deelnemers van deze cursus?

 Hier lees je ervaringen van vrouwen die de cursus gevolgd hebben. 

Praktisch

Kosten & inschrijven

De cursus kost 260 euro, inclusief een 1-1 na afloop (telefonisch) plus een stappenplan op maat. De tweede lesdag mag je partner gratis deelnemen met het voedingsdeel.

Wil je graag deelnemen, stuur ons eerst een mailtje:
Cursussen NL: contacteer rika: rika@rikaonline.nl
Cursussen B: contacteer Silke: silke@rikaonline.be

We laten je dan zsm weten of er nog plek is. De cursussen lopen over het algemeen snel vol, wees er op tijd bij. Je plek is gereserveerd wanneer de betaling voldaan is.

Intake en follow-up

Voorafgaande aan de cursus vragen we je een uitgebreide intake lijst in te vullen. We hebben deze intake nodig om onze sessies goed af te stemmen zodat we je extra tips kunnen geven tijdens de sessies. Na de cursus hebben we met iedereen een telefonisch een 1-1consult van 45 a 60 minuten en bespreken we wat voor jou specifiek belangrijk is wat qua lifestyle, voeding en eventueel supplementen. We zetten de samenvatting van het gesprek en je protocol op de mail voor je.

Boek

Omdat de meeste cursisten het boek inNESTeling meestal al hebben is het NIET in de prijs inbegrepen. Het is handig als je het hebt, maar het hoeft niet. Je kan het eventueel  hier bestellen.

Lunch

A’dam: er zijn op 2 min lopen eettentjes in de buurt of je kan zelf je lunch meebrengen. Yogamatten hebben we ter beschikking.

Route

Cursussen AMSTERDAM – Adres: Studio Leefyoga, 3e Oosterparkstraat 86, 1091KB A’dam. Op zondag is het gratis parkeren. Op zaterdag niet. Vanaf de Vrolijkstraat – parallel ad Oosterparkstraat – is het goedkoper parkeren. Kom je met het openbaar vervoer dan zijn tram 7 en 3 vlakbij of metrostation Weesperzijde. Je kunt ook kiezen voor parkeren aan de rand van de stad op een P + R bij Arena of Gaasperplas, info is te vinden op de site parkeren Amsterdam.nl. Daarvandaan de metro naar Weesperzijde, 1 halte voorbij het Amstelstation, daarna 3 minuten lopen.

Cursussen EKEREN (B) – Adres: Studio Anders denken
Pastorijveld 88, 2180 Ekeren. Je kan er gratis parkeren.

Wat ben ik ben dankbaar dat ik je cursus gevolgd heb. De 7 IUI behandelingen met hormoonstimulatie en onze miskraam na een spontane zwangerschap hadden er behoorlijk ingehakt. Mijn wereld had een grauwe grijze deken gekregen. Maar de rust en hoop is teruggekeerd in mijn dagelijks leven o.a. door de yoga en visualisatie oefeningen. Ik voel me weer meer mezelf. Afgelopen week heb ik al meerdere malen gehoord: je straalt helemaal! Ik voel me fysiek ook veel beter. Het lijkt alsof er door aanpassingen in mijn voedingspatroon “een luikje” open is gegaan in mijn brein. Enne… die LOVECHOC smoothie is mijn favoriet! Wat ik ook zeker meeneem uit de cursus is je uitspraak “als je kinderwens een doel is geworden, ga dan terug naar de dingen die je nog meer leuk vindt. Laat je kinderwens opnieuw een wens zijn. Focus je ook op je tweede plan. Wat vind je leuk? Wat wil je nog meer in het leven? Ga dat doen! “. Zo ben ik weer gaan dansen, mijn grote passie, en kwam ik er eindelijk toe mijn kledingontwerpen af te maken, de familiedag te organiseren en weer te genieten van de dagelijkse dingen. En gewoon te lachen (ook om je uitspraak “brood is dood” :-) :-) – oftewel eet minder Tarwe en gluten. Ik hoop dat je nog vele anderen verder op weg zult helpen! Ik gun het elk koppel dat hun kinderwens in vervulling gaat.

error: Content is protected !!

NIEUWSBRIEF

Ja, ik ontvang graag gratis downloads, recepten en vruchtbaarheidsinfo

Gelukt! Je staat op de lijst. Check je spambox als je niet dadelijk een email van ons ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility

Mini cursus

Ja, ik schrijf me graag in voor deze gratis cursus.

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.

Fit for Fertility
mini Cursus

Welkom! Na inschrijving ontvang je gelijk de eerste mail van deze gratis online cursus. Niets onvangen? Check je spambox! 

Gelukt! Je bent ingeschreven en de eerste mail is onderweg. Check je spambox als je niet dadelijk een email ontvangt.